یک ژنرال آمریکایی در توصیف خلبانان ایران می گوید:
به گزارش مشرق،در آستانه برگزاری رزمایش بزرگ ارتش جمهوری اسلامی ایران، نشست خبری این رزمایش صبح امروز با حضور امیر سید عبدالرحیم موسوی جانشین فرمانده کل ارتش، امیر دریادار حبیبالله سیاری فرمانده نیروی دریایی، امیر فرزاد اسماعیلی فرمانده پدافند هوایی، امیر کیومرث حیدری جانشین فرمانده نیروی زمینی و امیر حسین چیت فروش از فرماندهان نیروی هوایی ارتش برگزار شد.
متن کامل این نشست به شرح زیر است:
امیر سید عبدالرحیم موسوی جانشین فرمانده آجا اظهار داشت: رزمایش بزرگ ارتش از چهارم تا دهم دی ماه برگزار مش ود که در آن یگان های مختلفی از نیروی دریای، هوایی، زمینی و پدافند هوایی شرکت خواهند کرد.
وی گفت: گستره این رزمایش در حدود 2 میلیون و 200هزار کیلومتر مربع خواهد بود و در روز آخر نیز رژه بزرگ یگان های سطحی و زیر سطحی برگزار میشود.
موسوی با بیان اینکه در این رزمایش از پایگاه دریایی سپاه و یگانهای احتیاط بسیج هرمزگان نیز در کنار ارتش حضور دارند، تصریح کرد: از وزارت دفاع هم برای نظارت بر سلاح ها و سامانه های جدید حضور خواهند داشت.
فرمانده رزمایش ارتش گفت: سلاحها و تاکتیکهای جدید در این رزمایش تست و مورد ارزیابی قرار میگیرد.
جانشین فرمانده کل ارتش، انطباق عملیات با تهدیدات پیش بینی شده و تمرین اقدامات فرماندهی مشترک و ستادی و ارزیابی یگانها را ازجمله اهداف این رزمایش عنوان کرد و گفت: البته بخش های زیادی از رزمایش چون طبقه بندی دارد رسانه ای نمیشود.
موسوی شعار رزمایش را «نمایش اقتدار و صلح و دوستی پایدار در سایه وحدت اسلامی و منطقه»عنوان کرد و اظهار داشت: تاکید میکنیم که با حضور بیگانگان در منطقه مخالفیم.
وی خاطرنشان کرد: در بخشهایی از این رزمایش، موضوع مبارزه با تروریسم را هم تمرین میکنیم.
امیر موسوی خاطرنشان کرد: ارتش و سپاه دو برادرند و هرکدام تلاش میکنند زودتر پیشمرگ خانواده شوند.
وی اظهار داشت: هم سپاه و هم ارتش تحت یک پرچم و تحت فرمان یک فرمانده که فرمانده معظم کل قواست، عمل میکنند.
امیر دریادار حبیبالله سیاری فرمانده نیروی دریایی نیز در این نشست گفت: 2 پایگاه دریایی سپاه در جاسک و چابهار تحت کنترل عملیاتی در این رزمایش حضور دارند.
وی خاطرنشان کرد: توان موشکی ارتش با شلیک موشکهای سطح به سطح، ساحل به دریا، زمین به هوا و هوا به سطح در رزمایش مورد استفاده قرار میگیرد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش تصریح کرد: منطقه ای را بعنوان منطقه تیراندازی مشخص کردهایم که اژدر و موشک در آن شلیک میکنیم و اطلاعیه میدهیم که بیگانگان منطقه را ترک کنند.
سیاری با بیان اینکه این کار طبق قوانین بین اللملی است، تاکید کرد: هرکه منطقه را ترک نکند، عواقب آن با خودش خواهد بود.
امیر فرزاد اسماعیلی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) نیز با بیان اینکه تمام پروازهای فرامنطقهای در زمان رزمایش رصد میشود، در این رزمایش نیز همچون گذشته هواپیماهای جاسوسی و پهن پیکر و... از منطقه F.I.R ایران دور خواهند شد.
امیر کیومرث حیدری جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش نیز با بیان اینکه دستاورهای جدید را در این رزمایش تست میکنیم، از حضور یگانهای نزاجا در گستره 43 هزار کیلومتر مربعی در این رزمایش خبر داد.
حیدری افزود: هوانیروز تاکتیکهای نوین متحرک هوایی را در این رزمایش نمایش میدهد و پهپادهای نزاجا نیز با تاکتیک های ویژه در رزمایش حضور دارد
امیر خلبان حسین چیت فروش سخنگوی نیروی هوایی نیز با بیان اینکه کلیه پایگاهای نهاجا درگیر این رزمایش هستند، گفت: در این رزمایش، 9 نوع از هواپیمای نیروی هوایی از بمبرهای سنگین و متوسط و هواپیماهای شکاری و بمب افکن شکاری حضور دارند و موشکهای جدید و مختلفی تست خواهد شد.
نماینده ولی فقیه در ارتش در ادامه با اشاره به تلاش استعمارگران برای مسخ کردن نسل جوان در کشورهای اسلامی گفت: استعمارگران برای دور کردن جوانان از اسلام ناب و بیگانه کردن آنان از تعالم اسلام و روحیه دینی و علمی، توطئهها و ترفندهای گوناگونی را شکل دادند اما آنان برای اجرای نقشه های خود به مانع بزرگی برخورد کردند و آن اعتقادات اسلامی ملت های مسلمان سراسر جهان بود.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش ادامه داد: در گذشته اولین تحصیل کردگان ایرانی در غرب عمدتاً کسانی بودند که بخاطر ضعف نفس و فقدان شناخت کافی از مبانی و تعالیم اسلام ناب، نسبت به دین احساس بیگانگی می کردند، در آن دوران دانشگاه که می بایست برای پیشرفت های علمی در خدمت مردم قرار می گرفت در مسیر جدایی از دین حرکت می کرد و نه تنها نسبت به دین بی اعتنا بود بلکه به مقابله با دین نیز می پرداخت و این همان فرهنگی بودکه استعمارگران در دانشگاه ها ایجاد کرده بودند تا حوزه های علمیه از پیشرفت های علمی روز به اندازه کافی مطلع نباشند و این در حالی بود که ملت ایران همواره پیشرفت های علمی را در پرتو باورهای دینی خود به دست آورده است.
حجتالاسلام آل هاشم یکی از اهداف عالی انقلاب اسلامی ایران را تقویت روشنفکری دینی از طریق افزایش هم اندیشی و تعامل فکری میان دو نهاد حوزه و دانشگاه دانست و تصریح کرد: طرح مسئله وحدت میان حوزه و دانشگاه توسط امام راحل را می توان از آثار پر برکت انقلاب اسلامی دانست که با بهره گیری از رهنمودهای امام(رضوان الله تعالی علیه) انجام گرفت.
وی در این باره خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) با آگاهی کامل نسبت به واقعیت های اجتماعی، راه حل مشکلات کشور را وحدت روشنفکران و تحصیل کردگان جدید با دین و آشنا کردن روحانیون با پیشرفت های علمی جهان می دانستند تا هم روشنفکران با دین بیشتر آشنا شوند و هم روحانیون با پیشرفت های علمی جهان.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش ادامه داد: آیت الله دکتر مفتح یکی از شاگردان برجسته حضرت امام راحل از جمله افرادی بودند که توطئه جدا نگه داشتن دو قشر روحانیون و دانشگاهیان را با تمام وجود احساس کرده بودند و در راه تحقق بخشیدن به آرمان های بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و ایجاد وحدت میان این دو قشر مهم، تلاش و مجاهدات های بسیار مهمی انجام دادند.
حجت الاسلام آل هاشم تأکیدکرد: شهید دکترآیت الله مفتح اندیشمندی بزرگ و عالمی متعهد بودند که در تحصیلات حوزوی و دانشگاهی به درجات عالیه رسیده بودند، وی در زمان طاغوت نیز درکنار مردم به مبارزه می پرداخت و بعد از پیروزی انقلاب نیز نقش ارزشمندی را در راه به ثمر نشستن انقلاب ایفا کرد.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش وحدت مورد نظر حضرت امام خمینی(ره) میان حوزه و دانشگاه را یک راهبرد اساسی برای تحقق اسلام ناب و دستیابی به یک جامعه اسلامی و فرهنگی دانست و تصریح کرد: شکل گیری این وحدت تنها یک شعار نبود بلکه وحدت میان این دو قشر به عنوان دو پایگاه مهم جامعه برای حرکت در مسیر پیشرفت از اهمیت بسیار زیادی برخودار بوده است و جا دارد برای مقابله با تهاجم فرهنگی و محدودیت های علمی همه آگاهی داشته باشند که وحدت و همکاری میان این دو نهاد نه یک وحدت شکلی بلکه همفکری در مبانی معرفت شناختی ارزش های فرهنگی و حرکتی جهت رفع نیاز های علمی جامعه است.
وی با بیان این که رهبر فرزانه انقلاب وحدت حوزه و دانشگاه را در اهداف کلی، وحدت در کامل ساختن ملت و کشور تعیین و تعریف فرمودند گفت: ایشان حرکت حوزه و دانشگاه را در دو مسیر متفاوت اما موازی با یکدیگر و برای رسیدن به یک هدف که همان ساختن یک کشور و ملت است تشریح فرمودند.
آل هاشم خاطرنشان کرد: در مقطع فعلی که کشور عزیزمان از یک سو مورد تهاجم گسترده فرهنگی قرار دارد و شبانه روز هزاران سایت اصلی و صدها سایت فرعی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برنامه ریزی می کند و از سوی دیگر در اقدامی ظالمانه و متکبرانه کشور با تحریم ها و محدودیت های علمی مواجه شده است، وحدت حوزه و دانشگاه می تواند ضمن سرعت بخشیدن به پیشرفت های علمی، حرکت جامعه علمی کشور را معنا و جهت ببخشد و باید این وحدت روز به روز گشترش پیدا کند.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش افزود: روحانیون و دانشگاهیان باید در حوزه های مختلف علمی و دینی با یکدیگر هم اندیشی داشته باشند و در این بین وحدت علمای دینی نیز می تواند انگیزه های لازم را این حرکت تقویت نماید.
وی تصریح کرد: بحمدالله امروز حوزویان و دانشگاهیان به خوبی به اهمیت وحدت میان خود آگاهی کافی دارند و در این راه نیز اقدامات اثربخش زیادی را انجام داده اند که انشاءالله امیدواریم با وحدت بیشتر میان این دو نهاد شاهد تحقق آرمان های ارزشمند امام راحل و منویات حکیمانه رهبرفرزانه انقلاب باشیم تا کشور از آثار و برکت این حرکت مهم بهره مند شود و بسوی قله های پیشرفت حرکت کند و ما این روز را به کلیه حوزویان ودانشگاهیان تبریک می گوئیم.
آلهاشم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری آیین باشگوه اربعین حسینی در کربلا تصریح کرد: البته همه ساله در آستانه فرارسیدن اربعین اباعبدالله الحسین(ع) مشتاقان زیادی به کربلا می رفتند اما اربعین امسال با توجه به تهدیدات از معنای خاصی برخوردارد بود و بسیار پرمغز و پرمعنا بود.
وی زنده نگهداشتن فرهنگ عاشورا را نیاز امروز جهان اسلام برشمرد و برپایی عزاداری، تشرف به زیارت، یادکردن امام حسین (ع) هنگام نوشیدن آب، شعرگویی و شعر خوانی در وصف آنان امام، و تعطیل کردن کسب و کار در ایام عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) را از جمله راهکار های زنده نگهداشتن فرهنگ عاشورا دانست.
خــــدا پــــرسیــــد: میخــــوری یــا میبــــری؟ مــــن گفتــــم میخــــورم چــــه مـــی دونستــــم لــــذت هـــا رو میبـــرنــد حســــرت هــا رو میخـــورند
به شخصیت خود بیشتر از آبروی خود اهمیت دهید زیرا شخصیت شما جوهر وجود شما؛ و آبرویتان ، تصور دیگران نسبت به شما است
سرد است و یخ زده ، دلهای غم زده ؛ مولای من بیا ، خورشیدِ صادقه . اللهم عجل لولیک الفرج
این پهپاد متعلق به تیپ تجسسی 66 آمریکا بود که مقر آن در آلمان قرار دارد و بطور موقت به منطقه 'کیروواگراد' اوکراین منتقل شده بود تا در عملیات تجسسی در کریمه به نفع اوکراین شرکت کند.
نشریه روسی به مدل این پهپاد اشاره ای نکرده است.
در این بولتن خبری همچنین آمده است: نیروی پدافند موشکی روسیه یک فروند پهباد تجسسی اسرائیلی از نوع ام.کیو 5بی (MQ-5B Hunter) را که در فعالیت های جاسوسی در کریمه به نفع اوکراین اقدام می کرد را سرنگون کرده و یک فروند از همین نوع پهباد را سالم فرود آورده و به غنیمت گرفت.
روسیه در کریمه چند دستگاه سامانه پدافند هوایی 's-300 پی.ام.او' مستقر کرده که قادر به دفع هرگونه حمله هوایی به این منطقه است.
روسیه در ماه مارس پس از برگزاری همه پرسی در کریمه، با این منطقه قرارداد امضا و آن را به خاک خود ملحق کرد.
به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، در بخشی از این بیانیه آمده است: مطالعه و تأمل در زندگی شهید دکتر مصطفی چمران و شاخصهای شخصیتی آن شهید ارجمند بهویژه بصیرت و آگاهی عمیق در حوزه حوادث و وقایع زمانه و هوشمندی و زکاوت در طرحریزیهای دفاعی و نظامی و نقطه اتکال و باور وی به معنویت و توکل الهی؛ نسخههای آموزنده و رهگشایی را فراروی نسلهای تاریخ این سرزمین و نیروهای مسلح و مدافعین استقلال و تمامیت ارضی کشور و ارزشها و آرمانهای انقلاب اسلامی قرار میدهد.
در این بیانیه افزوده شده است: روح والا و وارسته و تجارب علمی و آموزههای انقلابی و مبارزاتی ناشی از حضور در لبنان و همراهی با رزمندگان مقاومت اسلامی در مقابله با رژیم صهیونیستی در پیوند با عنصر دینداری و ولایتمداری از وی چهرهای ممتاز و فراملی ساخته بود؛ به گونهای که با گذشت بیش از سه دهه از فراغ آن شهید عزیز، نام و یاد وی نزد مجاهدان مدافع آرمان فلسطین منشأ حرکت و اندیشیدن به جهاد و مقاومت است.
این بیانیه در ادامه با ترسیم نقشآفرینیهای سترگ و حماسی شهید چمران در عرصهی مقابله با ضد انقلاب در ماههای اولیه پیروزی انقلاب اسلامی و سپس رویارویی با ارتش بعثی صدام در جنگ تحمیلی تصریح کرده است: حافظه تاریخی ملت ایران گواهی میدهد شهید چمران یکی از فرماندهانی است که در صحنههای برخورد قاطعانه با تحرکات براندازانه و تجزیهطلبانه گروهکهای ضد انقلاب وابسته به استکبار جهانی در کردستان و نیز حماسه آزادسازی شهر پاوه از لوث وجود آنان، نقشی سترگ و سرنوشتساز ایفا کرد و نام خود را با تاریخ مقاومت و دشمنستیزی ملت ایران عجین و تصویری از عمق عشق به اسلام، انقلاب و سربلندی میهن عزیزمان را برای همیشه به ودیعت گذارده است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با تاکید بر اتحاد و مقاومت مردم عراق، از تروریستهای داعش با عنوان «جاهلیت جدید» نام برد و گفت: تنها راه مردم عراق اتحاد و مقاومت و سرکوب مهاجمان جاهلیت جدید است.
سردار سرلشکر سیدحسن فیروزآبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به اتفاقات اخیر در عراق گفت: دولت، ارتش و مردم مسلمان و انقلابی عراق با اتحاد و انسجام میتوانند از شرایط پیش آمده، انقلاب عراق را مستحکم کنند. آمریکا که از نتیجه انتخابات موفق عراق خشنود نیست، خود پایهگذار گروههای تروریستی در زمان وزارت خانم کلینتون است.
سرلشکر فیروزآبادی درباره حضور احتمالی آمریکاییها در عراق تصریح کرد: آمریکاییها با هرگونه ورود و دخالت نظامی در عراق دنبال اهداف ناصواب که در صدر آن بهم زدن انتخابات عراق است، هستند و نباید به اشک تمساح آمریکاییها توجه شود. آنها همچنان هم پیمان پشتیبانان تروریستها در منطقه هستند.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به توطئه صهیونیسم در ایجاد داعش و ناآرامیهای عراق و سوریه افزود: داعش ترفند اسرائیل برای دور کردن نیروهای انقلابی از مرزهای اسرائیل و ایجاد حاشیه امن برای صهیونیستهاست و رسانههای صهیونیستی نیز به این امر اعتراف کردهاند.
وی با تاکید بر اتحاد و مقاومت مردم عراق، از تروریستهای داعش با عنوان «جاهلیت جدید» نام برد و گفت: تنها راه مردم عراق اتحاد و مقاومت و سرکوب مهاجمان جاهلیت جدید است.
فرمانده نیروی هوایی ارتش گفت: نیروی هوایی ارتش از فنآوری های بومی صنایع دفاعی کشور حداکثر بهره برداری را کرده و در شرایط مطلوبی به سر می برد.
امیر سرتیپ خلبان شاه صفی در این بازدید با تقدیر از مدیران، مسئولین و کارکنان صنایع فجر شیراز به خاطر تعامل مطلوب با نیروهای مسلح، خصوصاً نیروی هوایی ارتش و ابراز خرسندی از توانمندی های صنایع داخلی در زمینه تولید قطعات صنعت هوایی، خواستار همکاری هر چه بیشتر این صنعت با نیروی هوایی در اجرای مأموریت های خطیر محوله شد.
امیر سرتیپ خلبان شاه صفی همچنین نقش صنعت دفاعی در کارآمدی و اقتدار نیروهای مسلح را حائز اهمیت دانست و افزود: نیروی هوایی ارتش تاکنون از تجهیزات و فنآوری های بومی صنعت دفاعی در آماده سازی ناوگان هوایی ارتش حداکثر بهره برداری را کرده است.
در این بازدید، فرمانده نیروی هوایی ارتش از پروژه های مختلف صنایع فجر شیراز بازدید و ابراز امیدواری کرد با ادامه تولیدات بومی این صنایع با اهمیت، روز به روز بر قدرت و قوت نیروهای مسلح کشور افزوده شود.
جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: مراقبت از مرزها را برای تسلط بر منطقه بیشتر کردهایم.
به گزارش روابط عمومی نیروی زمینی ارتش، امیر سرتیپ حیدری صبح امروز (یکشنبه) در حاشیه مراسم جشن ازدواج 800 زوج جوان سرباز در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه با توجه به تحولات منطقه بخصوص عراق و همچنین با توجه به اینکه ارتش امنیت مرزها را به عهده دارد، الان وظیفه ارتش چیست، گفت: نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران نه برای این اتفاق که افتاده بلکه برای همیشه تحولات منطقه و جهان را رصد میکند.جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: مراقبت از مرزها را برای تسلط بر منطقه بیشتر کردهایم تا پاسخی قاطع به تهدیدات بدهیم.
وی تاکید کرد: ما قبلا نیز در مرز حضور داشتهایم و امروز این موضوع مقداری پررنگتر شده است.
جلیلی: رهبری کف و سقف اختیارات دولت در مذاکرات هستهای را مشخص کردهاند و وارد جزئیات نمیشوند
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در کرمان گفت: مقام معظم رهبری کف و سقف اختیارات دولت در مذاکرات هستهای را مشخص کردهاند و در جزئیات این مذاکرات وارد نمیشوند.
سعید جلیلی شامگاه چهارشنبه در جلسه پرسش و پاسخ با اساتید حوزه و طلاب دینی کرمان، با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری همواره برای کارگزاران نظام کف و سقفهایی مشخص میکنند، اظهار کرد: در مسیر مذاکرات هستهای نیز حد و حدودی برای تیم مذاکره کننده مشخص شده است.
وی با تاکید بر اینکه دولتها متناسب با نوع نگاه و سلیقهشان در بین این کف و سقف پرواز میکنند، افزود: ممکن است برخیها از این کف و سقف خارج شوند که رهبری با رهنمودهای خودشان آنها را هدایت میکنند.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در ۱۲ آبان سال گذشته فرمودند من در جزئیات مذاکرات وارد نمیشوم، گفت: طبق نظر معظم له، باید دولت دو اصل را مدنظر قرار دهد که اصل اول عدم عقبنشینی از حقوق ملت و دوم ایستادگی در برابر زیادهخواهی دشمنان در مذاکرات هستهای است.